Kuopio Highlights

SAAVUTETTAVUUS

Saavutettavuuden eri elementit kaikilla liikennevälineillä ovat Kuopiolle tärkeitä, jotta kaupungin kehitys jatkuu myönteisenä – valtatie 5 on ympärivuotinen satasen väylä ja junalla hurauttaa kolmessa tunnissa Helsinkiin.


Haluamme avata liikkumisen
á la carten koko Suomelle.

Jarmo Pirhonen, Kuopion kaupunginjohtaja

Lue lisää

Kehityksen kärjet

Kuopion Portti nostaa asumisen ja yrittämisen uudelle tasolle

Upea Kuopion Portti kohoaa kaupungin uutena maamerkkinä keskustaan rautatieaseman kupeeseen. Kuopion Portti muodostaa modernin yrityskeskittymän matkakeskuksen yhteyteen. Asuntojen lisäksi kortteliin rakennetaan lukuisa määrä liike- ja toimistotiloja.

Itärata yhdistää puoli Suomea

Itärata tuo nopeat ja sujuvat yhteydet koko Itä-Suomeen. Kehittyminen on kiinni yhteyksistä. Saavutettavuuden parantuminen on elinehto itäiselle Suomelle niin yritysten sijoittumisen, päivittäisen matkustamisen kuin yritysinvestointien kannalta.

Yhtenäinen työssäkäyntialue kasvattaa asumisen aluetta

Yksi Kuopion visioista on olla miljoonan ihmisen vaikutuskeskus. On tärkeää huolehtia Valtatie 5:n kehittämisestä, junayhteyksien kattavasta tasosta ja lentoaseman kehittämisestä yhtenä maamme keskeisistä lentoasemista. Kehittämällä liikenneyhteyksiä edistetään samalla myös yhtenäistä työssäkäyntialuetta, mikä ulottuu Iisalmesta Kuopion kautta Varkauteen.

Smart Savilahti

Kuopio pitää tärkeänä myös digitaalista saavutettavuutta ja haluaa olla 5G-edelläkävijä. Kaupunki on Savilahden uutta kaupunginosaa rakentaessaan varautunut tulevaisuuteen. Savilahti Smart city yhdistää työssäkäynnin, opiskelun, asumisen, vapaa-ajan ja harrastukset.
120
t
Kuopion asukasluku
No.
1
elinvoimaisuuden muutosdynamiikassa
200
t
asukasta työssäkäyntialueelle
77
%
asuu kaupungissa
840
t
asukasta vaikutusaueella
15
min
keskustasta lentokentälle
Jarmo Pirhonen
Saavutettavuuden eri elementit kaikilla liikennevälineillä ovat Kuopiolle tärkeitä, jotta kaupungin kehitys jatkuu myönteisenä. Tiestöä on parannettava, raideliikenteen on nopeuduttava ja se on linjattava uudelleen. Lentoliikenteen tulee säilyä ja kehittyä.
Jarmo Pirhonen
Kaupunginjohtaja
Kuopion kaupunki
Kaija Savolainen
Kansallisista yksittäisistä toimenpiteistä tärkein on liikenneyhteyksien parantaminen. Nopea itärata on tärkeä, mutta pitää ottaa huomioon, että sen aikaikkuna on hyvin pitkä. Se entisestään alleviivaa viitostien parantamisen tärkeyttä.
Kaija Savolainen
Toimitusjohtaja
Kuopion alueen kauppakamari
Kirsi Soininen
Kuopiossa on lyhyet välimatkat, hyvät yhteydet ja kaikki tärkeä lähellä. Työelämässä hyvinvointi kytkeytyy tuottavuuteen ja suorituskykyyn, käytännössä yritysten kilpailukykyyn.
Kirsi Soininen
Markkinointijohtaja
Kuopion kaupunki

Tilaa Kuopio Highlights uutiskirje

Saat ajankohtaiset tiedot Kuopion alueen kärjistä, kehityshankkeista ja edunvalvonnan asioista suoraan sähköpostiisi.
Kuopio logo
Future savo logo
European Union - European Regional development fund logo
Leverage form the EU 2014-2020 logo
the Regional Council of Pohjois Savo supports a successful region logo
Kuopio Highlights
YHTEYSTIEDOT

Kuopion kaupunki
Elinvoima- ja konsernipalvelut
Tulliportinkatu 31, PL 228
70101 Kuopio

editor@kuopio.fi

2020 Kuopio | Tietosuojaseloste | Saavutettavuusseloste