Kasvun tekijät

Kuopion tavoite on olla 200 000 asukkaan keskittymä vuonna 2040. Osaltaan Kuopion kasvua edistävät kaupungin kärkihankkeet. Niistä strateginen kärkihanke on Savilahti, josta kehitetään uutta tulevaisuuden kaupunginosaa ja Euroopan kiinnostavinta oppimis- ja innovaatioympäristöä, 35 000 ihmisen työn, opiskelun ja asumisen kokonaisuutta ja älykkäiden ratkaisujen kaupunginosaa.

Savilahti on vahva osaamiskeskittymä, jonka valmiit verkostot, toimintaympäristöt ja monialainen huippuosaaminen avaavat ovet myös maailmalle. Savilahden keskeisiä toimijoita ovat Itä-Suomen yliopisto, Savonia-ammattikorkeakoulu sekä Savon ammattiopisto. Kampusalueella tehdään kansainvälistä huippua olevaa tutkimusta mm. terveys- ja hyvinvointialoilla, ympäristöaloilla ja sovelletun fysiikan aloilla.

Tärkeä kasvun tekijä on myös työperäinen maahanmuutto ja kansainvälisten opiskelijoiden sitouttaminen paikalliseen työelämään. Matkailun puolella kasvua tuovat kongressihotellin rakentaminen Kuopionlahdelle sekä Tahkon ja Puijon alueiden kehittäminen.

Kuopio logo
Future savo logo
European Union - European Regional development fund logo
Leverage form the EU 2014-2020 logo
the Regional Council of Pohjois Savo supports a successful region logo