Hyvinvointi ja kasvu

Kuopio on kasvukykyinen kaupunki, jonka merkitys koko itäiselle Suomelle on tärkeä. Kaupungin tavoite on olla vetovoimainen kasvukeskittymä, joka houkuttelee alueelle ihmisiä ja sitä kautta ruokkii koko Itä-Suomen vetovoimaisuutta. On kansallisestikin merkityksellinen asia, että Kuopion seudun kilpailukyvystä ja vetovoimasta pidetään kiinni.

Kuopiossa elämisen laatu, luonnonläheisyys ja olemisen vapaus ovat tärkeitä teemoja myös yrityksille, jotka harkitsevat toimipisteensä sijoittumista Kuopion alueelle.

Kuopio panostaa erityisesti kasvupotentiaalia omaavaan hyvinvointi- ja terveysteknologiaosaamiseen, joka on kansainvälisestikin katsottuna poikkeuksellisen vahva ja erottuva osaamisalue kaupungissa. Kuopiossa yritysosaaminen ja huippututkimus linkittyvät toisiinsa. Vientiyritysten kasvu heijastuu myös muihin alueen yrityksiin.

Kuopio on saanut kansainvälisiä vaikutteita kautta aikojen. Snellmanin aikana höyrylaivat toivat eurooppalaisia vaikutuksia kaupunkiin. Muutenkin kaupungin hengessä on paljon sitä mitä mm. Minna Canth, J. V. Snellman, Maria Jotuni, Ellen Thesleff ja Victor Barsokevitsch ovat tuoneet mukanaan. Kuopio on yksi Suomen sivistyksen ja kyseenalaistamisen kehtoja, joka on muokannut kaupunkia tietynlaiseksi.

Kuopio logo
Future savo logo
European Union - European Regional development fund logo
Leverage form the EU 2014-2020 logo
the Regional Council of Pohjois Savo supports a successful region logo