Hyvinvoinnin pääkaupunki

Hyvää elämää Kuopiossa ilmentävät terveys, elinvoima ja arjen rikkaus. Luonnonläheisyys ja puhdas luonto ovat asioita, jotka tekevät Kuopiosta paikan, jossa on hyvä elää ja toimia. Työllisyyden ja yrittäjyyden tukemiseen on tärkeää panostaa myös tulevaisuudessa.

Kuopiossa toteutetaan kulttuuri- ja liikuntahankkeita monituottajamallilla, jossa yksityisillä toimijoilla on merkittävä rooli. Tuoreimpana hankkeena on valmistumassa uimahalli-jäähallikokonaisuus. Lisäksi lähivuosina on edessä mittavat investoinnit Savilahden liikunta- ja tapahtumakeskukseen. Kuopiolle on tärkeää, että valtion tuki isoihin kulttuuri- ja liikuntahankkeisiin säilytetään.

Kuopiossa toimii yritysvetoinen Kuopio Health -kumppaniverkosto, joka on sitoutunut edistämään hyvinvoinnin, elintarvikealan sekä terveysteknologian osaamista, tutkimusta, elinkeinoelämää ja terveysalan tietoisuutta. Kuopio Health edistää asiakkaiden tarpeista lähtevää kehitystä, tutkimusta ja uusia innovaatioita sekä toimii alustana uusille tuotteille ja palveluille.

Kuopio logo
Future savo logo
European Union - European Regional development fund logo
Leverage form the EU 2014-2020 logo
the Regional Council of Pohjois Savo supports a successful region logo