Kuopio Highlights

Saavutettavuusseloste

Saavutettavuusseloste koskee kuopiohighlights.fi -verkkosivustoa, mikä on julkaistu 11.05.2020. (Sivusto on toteutettu WordPress-ohjelmalla ja suunnittelusta on vastannut Kuopion kaupunki ja koodauksesta Elysium Solutions Oy.)

Sivustoa koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, joka pohjautuu  EU:n saavutettavuusdirektiiviin. Lain mukaan kaikilla tulee olla tasavertaiset mahdollisuudet käyttää digitaalisia palveluita.

Saavutettavuuden tila

Saavutettavuusarvion tiedot perustuvat sivuston ylläpitäjän itsearvioon toukokuulta 2020. Verkkosivusto ei toistaiseksi kaikilta osin vastaa tavoitetasoa. Uudistamme ja parannamme sivustoa vaiheittain.

Havaittuja kehittämiskohteita (WCAG):

  • sivuston värit ja kontrastit (WCAG 1.4.3)
  • sivustolla liikkuminen näppäimistöllä ja ruudunlukuohjelmilla (2.1, 2.4)
  • sivuilla olevien pdf-dokumenttien saavutettavuudessa on vielä puutteita (WCAG 1.3.1, 2.4.3, 4.1.2).

Anna palautetta saavutettavuudesta

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna palautetta sivuston ylläpitäjälle sähköpostilla editor@kuopio.fi.  Vastaamme saavutettavuuspalautteeseen mahdollisimman pian, viimeistään kuitenkin kahden viikon sisällä.

Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, asiasta on mahdollisuus tehdä saavutettavuuskantelu tai -selvityspyyntö valvontaviranomaiselle. Valvontaviranomaisena toimii Etelä-Suomen aluehallintovirasto.

Ohjeet ja lisätietoa saavutettavuudesta löytyvät Etelä-Suomen aluehallintoviraston verkkosivuilta, www.saavutettavuusvaatimukset.fi).

Jaa artikkeli

Tilaa Kuopio Highlights uutiskirje

Saat ajankohtaiset tiedot Kuopion alueen kärjistä, kehityshankkeista ja edunvalvonnan asioista suoraan sähköpostiisi.
Kuopio Highlights
YHTEYSTIEDOT

Kuopion kaupunki
Elinvoima- ja konsernipalvelut
Tulliportinkatu 31, PL 228
70101 Kuopio

editor@kuopio.fi

2020 Kuopio | Tietosuojaseloste | Saavutettavuusseloste